Historie


Het instituut is een initiatief van Gerard van Hellemondt (1957). Deze begon zijn loopbaan in het onderwijs als leraar lichamelijke opvoeding waarna hij in 1980 fulltime als tennisleraar aan de slag ging. Van 1983 t/m 1986 als hoofdtrainer van VLTV Vinkeveen, van 1986 t/m 1989 ALTC Overburg te Amstelveen. In 1989 werd hij benaderd door de vereniging LTC Leeuwenbergh om een jeugdopleiding op te zetten en als coach te gaan fungeren van het toenmalige eredivisieteam. In 1991 richtte hij Tennisinstituut T.I.K. op, deze staat acroniem voor Techniek, Inzicht en Koördinatie.
Tennisinstituut T.I.K. heeft voor het High Performance Tennis een uitstekende partner gevonden in Dunlop hetgeen in 2005 heeft geleid tot de naam Dunlop Tennis Academy T.I.K.

Coaching 01 Coaching 04  
Gerard van Hellemondt traint, coacht en begeleidt zijn pupillen  

In de afgelopen jaren heeft Dunlop Tennis Academy T.I.K. menig speler en speelster begeleidt, zowel nationaal als internationaal, in het ITF Juniors als in het WTA/ATP circuit. 
Enkele bekende spelers waar in het verleden mee gewerkt is zijn: Seda Noorlander, Glen Schaap, Lars Plukker, Elmar Gerth, Alexandra Vuijck, Linda Verhoeven, Tim Schouten, Valeska van Egmond, Marcella Valkenhof, Mathijs Bloem, Marcella Koek, Rick Schalkers, Johan Dijkstra en Leonie Mekel.

Coaching 05 
Rob Reichardt, Claire Verwerda en Gerard van Hellemondt

Daar innovatie één van de kernwaarden is van Dunlop Tennis Academy T.I.K. werkt deze nauw samen met verschillende organisaties variërend van sportbonden, binnen- en buitenlandse tennisscholen en universiteiten. Sinds 2000 is Dunlop Tennis Academy T.I.K. ook verantwoordelijk voor het organiseren van Nationale Ranglijsttoernooi en het bekende ITF Juniors cat. 4 Toernooi.
Vanaf 2010 is Gerard een partnerschap aangegaan met Rob Reichardt (1965), waarmee de tennisschool zijn faciliteiten en kwaliteiten verder zal kunnen uitbreiden.
Rob, een oud CIOS-er uit Overveen met als hoofdkeuzevak Tennis (A en B-licentie) heeft een rijke tenniscarrière achter de rug zowel als speler en als trainer. Hij speelde zelf eerste klas zondag gemengd en heeft veel talentvolle jeugd begeleidt. De keuze voor Tennisinstituut T.I.K. was voor hem vanzelfsprekend daar zijn verleden met Gerard teruggaat naar 1985. In deze periode was Gerard zowel zijn stagebegeleider als tennistrainer.

Partners
 
 Partners Gerard & Rob